Water

Op het moment dat u kiest om over te stappen op het elektrisch verwarmen van uw woning, is het belangrijk om niet te vergeten te bedenken hoe u warm water krijgt. De oude cv was een combiketel. Geschikt voor verwarmen van uw woning en voor warm water. In de nieuwe technieken staan deze twee los van elkaar en hebben we twee oplossingen nodig.

Vizieropduurzaam.nl biedt u hier de mogelijkheid van een doorstromer. Een doorstromer is een klein apparaat waarbij koud water het apparaat in gaat en door middel van spiraalverwarming het water direct op temperatuur brengt.

Met 18, 21 en 24 kW doorstromer heeft u de capaciteit om uw bad te vullen en te douchen.

Een tweede goede oplossing voor het krijgen van warm water is een boiler. De boilers van tegenwoordig kunnen uitgerust worden met slimme techniek. Zo is het mogelijk om bijvoorbeeld de boiler alleen op te laten warmen als er zonne-energie wordt opgewekt. Hiermee verhoogt u het rendement van uw zonnepanelen. Een ander groot voordeel van een boiler is, dat het wattage lager is en dat het in veel situatie op de bestaande aansluiting kan in de meterkast.

Waar moet u op letten!

Een doorstromer heeft op het moment dat deze gebruikt wordt al snel 18.000 tot 24.000 Watt nodig. Een standaard aansluiting in een woning is vaak 1 x 25 Amp of 3 x 25 Amp. Bij een 3 x 25 Amp kunt 3 x 25 x 230volt = 17250 Watt maximaal belasten. U begrijpt dat voor een doorstromer een 3 x 35 Amp aansluiting nodig is. Nadeel is dat de transportkosten aanzienlijk hoger ligt. Dit is per jaar al snel rond de € 750,-. Voordeel van een doorstromer is dat deze continu warm water geeft.

Een boiler heeft een Wattage van rond de 2000 Watt. Dit past in veel situaties op de standaard aansluiting. Nadeel van een boiler is de ruimte die nodig is. Een gezin met 3 kinderen heeft minimaal een boiler nodig van 300 liter en deze heeft al snel een maat van flinke cv-ketel. Als de cv wordt vervangen zou de boiler dus in de plaats van de cv kunnen komen. Ander voordeel van een boiler is, dat deze zo is in te stellen dat er alleen opgewarmd wordt als er zonne-energie beschikbaar is. Hierdoor wordt het een zeer efficiënt systeem.

Wilt u meer informatie! Neem gerust contact met ons op.